My Cart

معیار، رضایت شماست

My Cart

گروه صنعتی
صفر تا صد تولید نایلون

از صفر تا صد تولید نایلون؛ همه در یک مقاله!

فهرست مطالب

اگر نگاهی به اطراف خودتان داشته باشید، متوجه این موضوع خواهید شد که امروزه مردم به‌دفعات در طول روز از مواد پلاستیکی مانند نایلون، نایلکس، سفره‌های یکبارمصرف و… استفاده می‌کنند. شاید خیلی از افراد کنجکاوی داشته باشند و بخواهند در مورد مراحل تولید نایلون و نایلکس اطلاعاتی را کسب کنند.  نحوه تولید نایلون با پیچیدگی‌های خاصی همراه است. در این مقاله قرار است صفر تا صد تولید نایلون را برای شما بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

معرفی نایلون و کاربردهای آن

قبل از صحبت‌کردن در مورد صفر تا صد تولید نایلون، بهتر است نگاهی به معرفی نایلون و کاربردهای آن داشته باشیم. نایلون نامی است که از خانواده پلیمرهای مصنوعی که از پلی‌آمیدها (واحدهای تکرارشونده متصل شده توسط پیوندهای آمیدی) برگرفته شده است. نایلون از مواد اولیه پتروشیمی ساخته شده و می‌تواند با ذوب‌شدن به الیاف، لایه‌ها یا اشکال تبدیل شود.

علاوه‌برآن، پلیمرهای نایلونی را می‌توان با افزودنی‌های مختلف برای دستیابی به تنوع خواص ترکیب کرد. در نتیجه، پلیمرهای نایلونی کاربردهای تجاری قابل‌توجهی در تولید پارچه و الیاف و… دارند. اطلاع از فرایند صفر تا صد تولید نایلون می‌تواند به شناخت این محصول به شما کمک کند.

نایلون اندیکا

قبل از اینکه در مورد مراحل تولید نایلون و نایلکس صحبت کنیم، بهتر است بدانیم که نایلون معمولا در کاربردهای زیر قابل‌استفاده است:

پوشش برای لوازم پزشکی

توانایی نایلون در مقاومت در برابر بسیاری از مواد شیمیایی و آسان استریل شدن، آن را به محصولی عالی برای ساخت لوازم پزشکی تبدیل کرده است؛ بنابراین می‌توان از آن برای تولید بانداژ، واکر، سرنگ و… استفاده کرد.

تجهیزات نظامی

دوام و مقاومت نایلون در برابر گرما و مواد شیمیایی آن را برای تولید تجهیزات نظامی مانند چادر، کیف، لباس و طناب مفید می‌کند.

قطعات ماشین‌های پلاستیکی

استفاده از نایلون برای تولید قطعات ماشین‌آلات پلاستیکی، بخاطر دوام، ‌وزن سبک و مقاومت آن در برابر حرارت و مواد شیمیایی در سال‌های اخیر زیاد شده است.

مواد اولیه موردنیاز برای تولید نایلون

مواد اولیه تولید نایلون، در اصل برگرفته از مواد اولیه پتروشیمی است. تمامی محصولات پلاستیکی و نایلون‌ها از مواد اولیه پتروشیمی تولید می‌شوند. در بسیاری از موارد به‌جای استفاده از مواد اولیه نو پتروشیمی، از مواد ضایعاتی و بازیافتی استفاده می‌کنند. در چنین مواردی نایلون‌های تولید شده به نام «نایلون درجه 2» یا «نایلون بازیافتی» در بازار شناخته می‌شوند.

صفر تا صد مراحل تولید نایلون؛ گام‌به‌گام

در ادامه مقاله قرار است در مورد صفر تا صد تولید نایلون به صورت گام به گام صحبت کنیم. می‌توانید نگاهی به روند مراحل تولید نایلون و نایلکس داشته باشید تا مطلع شوید که برای تولید این محصول باید چه گام‌هایی طی شوند.

مرحله اول: انتخاب و ذوب مواد اولیه نایلون

1. یکی از مراحل تولید نایلون و نایلکس، انتخاب مواد اولیه نایلون و ذوب آن‌ها است تا بتوانند به محصول نهایی تبدیل شوند. در مرحله اول باید مواد اولیه برای تولید نایلون در نظر گرفته شود که شامل پلی‌آمیدهای مختلف و مواد افزودنی هستند. در مرحله نحوه تولید نایلون، انتخاب بهترین مواد اولیه می‌تواند تاثیر مستقیمی در کیفیت محصول تولید شده داشته باشد.

2. پس از انتخاب مواد اولیه، یکی دیگر از مراحل تولید نایلون و نایلکس، فرآیند ذوب است. در این مرحله، دما به دقت کنترل می‌شود و مواد اولیه نایلون به مایع تبدیل می‌شوند.

3. در این مرحله از مراحل تولید نایلون و نایلکس، باید دمای فرآیند تولید نایلون، حفظ شود. دما یکی از عوامل حیاتی است که بر خصوصیات مکانیکی و فیزیکی نهایی نایلون تأثیر مستقیم دارد. انتخاب دمای مناسب باعث می‌شود که این محصول یک ساختار مستحکم داشته باشد.

4. این مرحله از نحوه تولید نایلون به‌عنوان مرحله کنترل کیفیت شناخته می‌شود تا بتوان از کیفیت نهایی محصول موردنظر مطمئن شد. از تجهیزات پیشرفته و سیستم‌های کنترل خودکار برای این مرحله استفاده خواهد شد.

5. در این مرحله از مراحل تولید نایلون و نایلکس باید اندازه ذرات مواد اولیه در فرآیند ذوب کنترل شوند. ذرات یکنواخت و کوچک تر باعث ایجاد یک ساختار محکم و بادوام می‌شوند. با انتخاب این مرحله از نحوه تولید نایلون با دقت بالا، می‌توان از کیفیت نایلون انتخاب شده مطمئن شد.

مرحله دوم؛ الزامات سردکردن و شکل‌دهی محصول

پس از مراحل تولید نایلون و نایلکس و فرایند ذوب، حالا باید مواد اولیه از حالت مایع به جامد تبدیل شوند. این مرحله از فرایند صفر تا صد تولید نایلون، اهمیت بسیار بالایی دارد و نیازمند دقت زیادی است.

  1. در این مرحله باید دما را با استفاده از سیستم‌های اتوماتیک و پیشرفته به‌صورت دقیق کنترل کرد؛ به‌گونه‌ای که اندازه و ویژگی‌های نهایی نایلون به طور دقیق حفظ شود.
  2. در مرحله دوم باید ذرات نایلون از مایع به حالت جامد تبدیل شوند. این امر به دلیل چگالی و ساختار نهایی نایلون تولید شده انجام می‌شود.
  3. در مرحله بعدی از مراحل تولید نایلون و نایلکس باید از ابزارهای خاص و قالب‌های مختلف استفاده کرد تا بتوان نایلون موردنظر را به مرحله شکل‌دهی رساند. هرکدام از این ابزارها بادقت بالا طراحی شده‌اند تا بتوان شکل نهایی محصول را مطابق با استانداردها و نیازهای مشتری تولید کرد. یک نکته مهم اینجاست که مرحله شکل‌دهی نایلون می‌تواند با خواص مکانیکی و ظاهری این محصول تاثیر مستقیمی داشته باشد. استحکام، ظاهر سطح نهایی و حتی انعطاف‌پذیری نایلون تولید شده در این مرحله بررسی می‌شود. بررسی تمامی مراحل صفر تا صد تولید نایلون باعث می‌شود که این محصول از نظر کیفیت بالاترین سطح را داشته باشد.

مرحله سوم صفر تا صد تولید نایلون؛ تبدیل به رول‌ها

بعد از توضیحات لازم در مورد صفر تا صد تولید نایلون، حالا نوبت به مرحله نهایی برش و بسته‌بندی می‌رسد. در اصل بعد از ذوب مواد اولیه، سردکردن، و شکل‌دهی، مواد نایلون به مرحله نهایی تولید و تبدیل به رول‌ها می‌رسند.

در این مرحله از صفر تا صد تولید نایلون، مواد تولید شده باید برش زده و برای مصارف  مختلف استفاده شوند. در نظر داشته باشید که برای برش نایلون، باید فرآیند برش با دقت بالایی انجام شود؛ به همین منظور از تجهیزات برش CNC و سیستم‌های کنترل دقیق استفاده می‌شود تا هر رول به ابعاد دقیق و یکنواخت برش داده شود.

پس از برش، رول‌ها بادقت بسته‌بندی می‌شوند و در اصل نوع بسته‌بندی می‌تواند نشان‌دهنده کیفیت نهایی محصول تولید شده باشد. در طی مراحل تولید نایلون و نایلکس با استفاده از تجهیزات به‌روز برش و بسته‌بندی‌های حساس، می‌توان نایلون‌های باکیفیت تولید کرد.

تجهیزات و ماشین‌آلات موردنیاز

در خط تولید نایلون از دستگاه‌ها و تجهیزات خاصی استفاده می‌شود. امروزه تولید نایلون و پلاستیک به روش‌های قدیمی دیگر جوابگو نیست و به همین دلیل از روش‌های تولید مکانیزه استفاده می‌کنیم. در نظر داشته باشید که نحوه تولید نایلون بر اساس نوع دستگاه انتخاب شده است. انواع تجهیزات و دستگاه تولید نایلون را در ادامه معرفی خواهیم کرد.

دستگاه تولید نایلون

دستگاه تولید نایلون به ماشینی گفته می‌شود که گرانول پلاستیک (مواد اولیه تولید نایلون) را به فیلم نایلون یا نایلکس تبدیل می‌کند. دستگاه تولید نایلون ماشین تولید فیلم نایلون است که در مرحله بعد با کمک ماشین‌های دیگر فیلم نایلون را به پاکت فریزر، رول سفره یکبار مصرف، پاکت تبلیغاتی یا حتی پاکت زباله تبدیل می‌کند.

دستگاه تولید نایلون ساخته شده توسط برند اندیکا

دستگاه دوخت نایلون

دستگاه دوخت نایلون برای دوخت نایلون‌ها با ابعاد و مدل‌های مختلف است. اگر بخواهیم این محصولات را به‌صورت رول شده تولید کنیم، نیازی به استفاده از این دستگاه نیست.  کیسه‌فریزر، نایلون زباله، نایلون دسته‌دار و… را می‌توان به کمک این دستگاه در فرآیند صفر تا صد تولید نایلون، دوخت کرد.

ساخت دستگاه دوخت و برش نایلون عرض120 6

دستگاه پانچ نایلون

دستگاه پانچ نایلون یکی دیگر از تجهیزات و ماشین‌آلات موردنیاز برای مراحل صفر تا صد تولید نایلون است. کیسه‌ها در مرحله قبل با ابعاد مشخص دوخته و آماده شده و سپس به سمت دستگاه پانچ نایلون هدایت می‌شوند.

دستگاه پرفراژ نایلون

برای تمامی محصولاتی که در آن‌ها خط پرفراژ وجود دارد، باید از این دستگاه استفاده کرد. دستگاه پرفراژ نایلون، کیسه‌های زباله و فریزر را به شکل رولی به یکدیگر می‌دوزد و در دو مدل تمام‌اتوماتیک و نیمه اتوماتیک وجود دارد. دستگاه‌های نیمه اتوماتیک سرعت بالاتری دارند؛ اما به‌دلیل نیاز به اپراتور کمتر مورداستفاده قرار می‌گیرند. 

کمپرسور هوافشرده

همان‌طور که در مراحل تولید نایلون و نایلکس گفته شد، برای تولید نایلون و نایلکس نیاز به کمپرسور باد یا همان کمپرسور هوافشرده است. هدف استفاده از این دستگاه، این است که نایلون خروجی از بخش اکسترودر با استفاده از این کمپرسور دمیده و باد شده و در نهایت شکل می‌گیرد.

نکات مهم در تولید نایلون

در تولید نایلون و نایلکس باید موارد زیر را مدنظر داشته باشید:

  • بعد از خرید و برآورد هزینه‌های صفر تا صد تولید نایلون، سعی کنید مواد اولیه خریداری شده را انبار نکنید و با پیش‌پرداخت از مشتری نسبت به خرید مواد اولیه اقدام کنید.
  • در دریافت سفارش‌های خود دقت داشته باشید، زیرا اگر فرآیند تولید به بهترین شکل انجام نشود، عملا کیفیت کار شما زیر سوال می‌رود.
  • قبل از خرید ماشین‌آلات برای تولید نایلون، حتما به فکر بازاریابی باشید.
  • بعد از چاپ اولین نمونه، بهتر است طرح را برای مشتری ارسال کرده تا ضرر مالی نداشته باشید.

محاسبه هزینه‌های تولید نایلون

بعد از توضیحات لازم در مورد مراحل تولید نایلون و نایلکس، بد نیست کمی در مورد هزینه‌های تولید نایلون، اطلاعات داشته باشیم. شما برای شروع فعالیت در صنعت تولید نایلون مانند شروع هر فعالیت دیگری، به یک سرمایه اولیه نیاز دارید. باید یک سرمایه اولیه در نظر بگیرید و دستگاه‌ها، مواد اولیه و نیروی کار را فراهم کنید.

امروزه به دلیل نوسانات ارزی و بی‌ثباتی اقتصادی، نمی‌توان صورت هزینه‌ دقیقی برای فرایند تولید نایلون در نظر گرفت. اگر بخواهید قیمت خرید دستگاه تولید نایلون را برآورد کنید، باتوجه‌به نوع دستگاه انتخابی،  از 500 میلیون تومان(دستگاه خانگی تولید نایلون) تا چند میلیارد تومان (دستگاه صنعتی تولید نایلون در عرض‌های بزرگ) متغیر خواهد بود.

برای آگاهی از میزان سرمایه‌گذاری در صنعت نایلون، می‌توانید این مقاله را مورد مطالعه قرار دهید:

سرمایه گذاری در صنعت نایلون؛ چالش ها و ریسک ها

به‌غیراز هزینه خرید دستگاه تولید نایلون، برای محاسبه هزینه‌های صفر تا صد تولید نایلون باید موارد زیر را هم مد نظر قرار دهید:

  • هزینه خرید دستگاه دوخت و برش نایلون
  • هزینه خرید دستگاه چاپ نایلون (در صورت تمایل)
  • هزینه خرید دستگاه‌های بازیافت نایلون (در صورت تمایل)
  • هزینه احداث یا اجاره مکان
  • هزینه حقوق ومزایا و آموزش نیروی کار
  • هزینه خرید مواد اولیه تولید نایلون
  • بررسی میزان فروش بالقوه
  • هزینه لازم برای خرید تجهیزات موردنیاز
  • هزینه استهلاک و تعمیر و نگهداری دستگاه‌ها
  • نقطه سوددهی یا سربه‌سر
  • مدت‌زمان بازگشت سرمایه
  • میزان درصد سوددهی ماهانه و سالانه
  • هزینه‌های جاری و مصرفی مانند قبض‌ها
  • برآورد سود ویژه و ناویژه
  • برآورد گردش سرمایه
  • سهم تسهیلات
  • اشتغال‌زایی طرح
  • توجیه اقتصادی

بازار و فروش محصولات نایلونی

حالا بعد از بررسی صفر تا صد تولید نایلون، بهتر است نگاهی به بازار خریدوفروش محصولات نایلونی داشته باشیم. باید گفت که امروزه خریدوفروش محصولات نایلونی در بازار کشور به طور گسترده در زمینه‌های مختلف مثل صنعتی، کشاورزی، مصرف عموم و… انجام می‌شود و این موضوع، نشان‌دهنده ظرفیت بسیار بالا و اشباع نشده این حوزه است.

انواع نایلون‌ها و نایلکس‌ها در قیمت، رنگ‌بندی و حتی ابعاد مختلف کوچک و بزرگ برای خرید در دسترس هستند. باوجود این موارد می‌توان گفت که بازار و فروش محصولات نایلونی به‌عنوان یک بازار همیشه فعال از گذشته تا به امروز بوده است.

چالش‌ها و فرصت‌های صنعت تولید نایلون

راه‌اندازی خط تولید نایلون در ایرانن به‌عنوان یکی از سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک شناخته می‌شود. مصرف بالای نایلون طی چند سال گذشته، باعث شده که کشور ایران پنجمین کشور مصرف‌کننده نایلون و پلاستیک در جهان باشد. حتی باوجود شرکت‌های متعدد در صفر تا صد تولید نایلون، باز هم بازار نایلون را می‌توان به‌عنوان یک بازار پردرآمد و سودآور در نظر گرفت. بااین‌حال صنعت نایلون طی سال‌های اخیر با چالش و محدودیت‌هایی همراه بوده است. مهم‌ترین مشکلات تولید نایلون موارد زیر هستند:

  • تأمین نقدینگی
  • اخذ مجوز تولید نایلون
  • خرید دستگاه‌ها و ابزارآلات مورد نیاز
  • تأمین مواد اولیه
  • هزینه انرژی
  • حضور رقبای گسترده در بازار
  • آلایندگی و مشکلات محیط زیستی
  • هزینه جاری کارخانه
  • هزینه بازاریابی و فروش محصول

برای آگاهی دقیق‌تر از چالش‌های تولید نایلون در ایران، می‌توانید مطلب زیر را مطالعه فرمایید:

مشکلات تولید نایلون در ایران چیست؟ + بررسی 8 مشکل مهم تولید نایلون 

آینده صنعت تولید نایلون

بعد از بررسی صفر تا صد تولید نایلون، شاید این سوال ایجاد شود که آینده صنعت نایلون به چه صورت است؟ باید بگوییم که برآورد آینده صنعت نایلون در ایران خوش‌بینانه است. طی سال‌های اخیر این موضوع باعث افزایش تولیدات داخلی و افزایش تقاضا در بخش‌های مختلف شده است. امروزه دیگر بازار نایلون در ایران با چالش‌های مختلفی مانند تنش‌های ژئوپلیتیکی و همچنین نوسان هزینه‌های مواد خام روبرو نیست و ازاین‌رو می‌توان گفت که صنعت تولید نایلون در آینده می‌تواند چشم‌انداز خوبی داشته باشد.

جمع‌بندی

در این مقاله در مورد صفر تا صد تولید نایلون، اطلاعاتی را در اختیار شما گذاشتیم. همان‌طور که گفته شد، نحوه تولید نایلون شامل مواد اولیه مناسب، فرآیند ذوب، سردکردن و شکل‌دهی و در نهایت مرحله برش و بسته‌بندی است.

مراحل تولید نایلون و نایلکس را به‌صورت کامل برای شما توضیح دادیم. این راهنمای جامع، صفر تا صد تولید نایلون، انتخاب مواد اولیه تولید نایلون، آینده این صنعت، چالش‌ها و مشکلات و حتی تجهیزات و دستگاه‌های تولید نایلون بود. با آشنایی با این موارد می‌توانید تصمیم بهتری برای سرمایه‌گذاری در این صنعت داشته باشید.

باوجود این موارد گفته‌شده، اگر همچنان سوالی در مورد نحوه تولید نایلون یا حتی صفر تا صد تولید نایلون دارید، می‌توانید انتهای همین مقاله سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

  • نایلون چگونه تولید می شود؟ برای تولید نایلون در وهله اول باید مواد اولیه مناسب انتخاب شوند و بعد از آن فرآیند ذوب با دقت انجام شده و سپس باید فرآیند سرد کردن و شکل‌دهی انجام شود. در مراحل آخر باید برش و بسته‌بندی رول‌های نایلون انجام شود.
  • چه موادی برای تولید نایلون لازم است؟ مواد اولیه تولید نایلون پلی اتیلن است که با ترکیب نفت خام و گاز طبیعی  منجر به پیوند اتم‌های کربن  به صورت دو به دو می‌شوند.
  • بازار فروش محصولات نایلونی چگونه است؟ به دلیل افزایش تقاضا در این بازار، فروش محصولات نایلونی طی این سال‌ها با وضعیت خوبی روبرو بوده است.
  • چه مشکلاتی در تولید نایلون وجود دارد؟ اثرات گرانی و تورم‌های داخلی بر قیمت‌گذاری مواداولیه، تضمین کیفیت مواداولیه، وجود دلالان و واسطه‌گران برای فروش این محصولات، موانع قانونی و زیست محیطی و… از مشکلات تولید نایلون در ایران هستند.
  • آینده صنعت تولید نایلون چیست؟ آینده صنعت تولید نایلون چشم‌انداز خوبی دارد و مصرف آن در زمینه‌های مختلفی مثل حوزه عمومی، بهداشتی، آرایشی، کشاورزی، صنعتی، بسته‌بندی، پزشکی، صنایع غذایی و … در حال گسترش است. برای مطالعه دقیق‌تر کاربرد نایلون در صنایع مختلف، این مقاله را مورد مطالعه قرار دهید:

** کاربرد نایلون در صنایع مختلف + بررسی 8 صنعت پایه

  • چگونه می‌توان کیفیت نایلون را بهبود بخشید؟ اگر نایلون‌ها برای مدت‌طولانی در معرض هوا قرار بگیرند؛ رطوبت را جذب می‌کنند. برای بهبود کیفیت نایلون باید عملیات خشک کردن مواد نایلونی قبل از قالب گیری تزریقی انجام شود.
  • آیا تولید نایلون خانگی امکان پذیر است؟ در هرصورت تولید نایلون باید با دستگاه باشد. با وجود دستگاه تولید نایلون خانگی به دلیل ارتفاع و حجم متناسب آن با ساختمان، می‌توان این محصول را برای تولید نایلون در خانه خریداری کرد. برند اندیکا یکی از بهترین دستگاه‌های تولید نایلون خانگی ایران را تولید می‌کند که برای آگاهی از این دستگاه‌ها، می‌توانید به این صفحه، مراجعه بفرمایید.

اشتراک گذاری:

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل

مطالب مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی‌ها