My Cart

معیار، رضایت شماست

My Cart

گروه صنعتی
سرمایه گذاری در صنعت نایلون

سرمایه گذاری در صنعت نایلون؛ چالش ها و ریسک ها

صفر تا صد راه اندازی خط تولید نایلون

راه اندازی خط تولید نایلون، یکی از سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک در کشور است. دلیل این امر نیز مشخص است؛ مصرف بالای نایلون در ایران. متأسفانه یا خوشبختانه ایران پنجمین کشور مصرف‌کننده نایلون و پلاستیک در جهان است. همین امر باعث می‌شود علی‌رغم وجود شرکت‌های بی‌شمار تولید نایلون، همچنان این صنعت، در ایران پردرآمد و سودآور باشد.

در این مقاله تلاش شده است شرایط راه‌اندازی و سرمایه ‌گذاری در صنعت تولید نایلون برای شما خواننده گرامی به شکل خلاصه بیان شود. اما پیش از آن حتماً باید اشاراتی به خط تولید نایلون و دستگاه‌های موجود در آن و کارکردهایش داشته باشیم تا شما بتوانید به صورت دقیق با این صنعت، آشنایی کسب کنید.

فهرست مطالب

معرفی دستگاه‌های تولید نایلون

راه اندازی خط تولید نایلون در تمام جهان بر اساس یک تئوری شکل می‌گیرد و آن قیمت، کیفیت و کارایی است. اگر محصول تولیدی شما هرکدام از این اصول را نداشته باشد، شما در بازار، رقابت را به رقبای خود واگذار خواهید کرد.

شرکت‌های بزرگ جهان برای کاهش قیمت، سعی دارند میزان تولید خود را افزایش دهند و یا به ترکیب مواد اولیه ارزان‌تر دست یابند. این برندها برای رسیدن به کیفیت بهتر، تولید نایلون را بادقت، مطالعه و مشورت بیشتری انجام می‌دهند و برای کارایی بالاتر، خط تولید (تولید نایلون، چاپ، دوخت، برش) را بروز رسانی و تحت نظارت و رصد دائمی قرار می‌دهند.

شرکت پلاست لاله کاشان «PLK»، یکی از بزرگ‌ترین و جامع‌ترین مجموعه‌های صنعت تولید نایلون در ایران است که با پنج زیرمجموعه «اندیکا»، «ممکن»، «معیار»، «PL سرویس» و «مشاوره و کارآفرینی» شما را در حوزه‌های قیمت، کیفیت، کارایی و سرمایه‌ گذاری در صنعت تولید نایلون و نایلکس کمک‌رسانی می‌کند.

دستگاه های تولید نایلون PLK

در ادامه مقاله قصد داریم ابتدا به فرایند تولید نایلون بپردازیم و جزئیات خط تولید را بررسی کنیم و سپس به مواردی کلی‌تر نظیر فضای موردنیاز خط تولید نایلون، سرمایه اولیه موردنیاز برای راه اندازی خط تولید نایلون و بازار هدف محصول تولیدی، اشاراتی داشته باشیم.

۱) دستگاه تولید نایلون و نایلکس

معمولاً در شماتیک خط تولید محصولات نایلونی، اولین قسمت از خط، بخش تغذیه دستگاه است. قسمت تغذیه در دستگاه تولید، «اکسترودر» نام دارد.

نحوه عملکرد اکسترودر به این صورت است که مواد پلیمری بعد از ورود از دهانه قیف به سمت سیلندر و ماردون یا اکسترودر رفته و در آنجا تحت حرارت و فشار به شکل خمیر در می‌آید و بعد از آن، وارد قالب یا هِد دستگاه می‌شود، سپس از آن خارج شده و به‌صورت بالن درمی‌آید.

دستگاه تولید نایلون یک ماشین چندطبقه است. زیره دستگاه، اکسترودر بوده و طبقه‌های بالایی، «غلتک‌های کششی و هدایت‌کننده» هستند. نقش این غلتک‌ها در طبقه‌بالایی، ایجاد کشش و تنظیم ضخامت نایلون است. مواد پس از خروج از قالب که به شکل بالن درآمده، به غلتک‌های کِشنده وارد می‌شود و بعد از عبور از «غلتک‌های هرزگرد» به قسمت «رول جمع‌کن» می‌رسد.

نایلون تولیدی در انتهای دستگاه به شکل رول درمی‌آید. این رول بسته به عرض دستگاه متفاوت است. یعنی شما می‌توانید رول نهایی را از عرض ۱۰ سانتی‌متر تا ۱۴ متر تولید کنید. در واحد اندیکا (واحد تولید ماشین‌آلات صنعتی نایلون) تمامی ماشین‌آلات تولید نایلون در عرض‌های مختلف ساخته می‌شود.

۲) دستگاه دوخت و برش

دستگاه دوخت و برش، وظیفه برش و دوخت نایلون در ابعاد و اندازه‌های مختلف را برعهده دارد. این دستگاه، برای تولید نایلون و کیسه‌های فروشگاهی یا لفاف‌های بسته‌بندی مورداستفاده قرار می‌گیرد. رول نایلون تولید شده توسط دستگاه تولید، روی قسمت رول بازکن دستگاه دوخت و برش قرار می‌گیرد. سپس توسط دستگاه باز شده و به‌اندازه یا طول دلخواه کشیده شده و برش داده می‌شود.

 اندیکا این امکان را دارد که باتوجه‌به سفارش مشتری، دستگاه دوخت وبرش را در عرض‌ها و با آپشن‌های مختلف و با بهترین کیفیت تولید کند.

خط تولید نایلون و پلاستیک

۳) دستگاه چاپ

در اندیکا، دستگاه‌های چاپ در عرض‌ها و تعداد رنگ‌های مختلف ساخته می‌شوند و روش کار آن به این صورت است که رول تولید شده در دستگاه تولید نایلون در قسمت رول بازکن دستگاه چاپ قرار می‌گیرد و سپس بازشده و از بین واحدهای رنگ عبور کرده و پس از برخورد با کلیشه‌های رنگ، عملیات چاپ صورت‌گرفته و سپس در قسمت بالایی دستگاه، عملیات خشک‌شدن چاپ انجام می‌شود. در نهایت به قسمت رول جمع کن دستگاه رسیده و به‌صورت رول چاپی درمی‌آید.

دستگاه چاپ نایلون

۴) دستگاه رول به رول

یکی از دستگاه‌های کاربردی در تولید نایلون، ماشین رول به رول است. کار این دستگاه، رول کردن مجدد نایلون به عرض‌های دلخواه است. این دستگاه در اندیکا در عرض‌های مختلف از (cm80 تا cm300) ساخته می‌شود.

۵) دستگاه آسیاب

همان‌طور که از اسم این دستگاه پیداست؛ کار این ماشین، آسیاب یا خردکردن مواد بازیافتی و ضایعات است. این دستگاه می‌تواند انواع پلاستیک، نایلون، بطری، پت، سبد میوه و دیگر ضایعات پلاستیکی را به‌راحتی خرد کند.

مکانیزم دستگاه بسیار ساده است؛ دستگاه یک دهانه کانالی به عرض‌های متفاوت داشته که مواد بازیافتی از آنجا داخل می‌شوند. بعد از ورود، ضایعات به محفظه خردکن می‌روند و بسته به نوع تیغه، مواد بازیافتی، خرد و آماده می‌شوند.

واحد اندیکا، تولیدکننده تمامی دستگاه‌های خط تولید نایلون، آمادگی آن را دارد که دستگاه آسیاب را با بهترین کیفیت، روانه بازار کند.

دستگاه آسیاب ( خرد کن) دهنه 60 سانتیمتر س

۶) دستگاه کندر (سنگین کن)

برای راه اندازی خط تولید نایلون، حتماً شما به یک دستگاه کُندر نیاز دارید. از این دستگاه برای افزایش چگالی و سنگین کردن ضایعات استفاده می‌شود. این دستگاه یک دهانه دارد که هرچه دهانه بزرگ‌تر باشد، مقدار بیشتری پلاستیک در ماشین، بازیافت می‌شود. زمانی که مواد بازیافتی سنگین می‌شوند، امکان استفاده مجدد در دستگاه تولید، راحت‌تر صورت می‌گیرد.

دستگاه سنگین کن یا کندر، شامل سه قسمت دینام، تیغه و بدنه است که اندیکا آن را در دهانه‌های مختلف (۷۰، ۹۰ و ۱۱۰ سانتی‌متر) به بازار عرضه می‌دارد.

بارگیری کندر عرض 90 و آسیاب عرض 60

۷) گرانول ساز (اکسترودر)

شما برای راه اندازی خط تولید نایلون بازیافتی نیاز به گرانول دارید. به همین علت یکی از دستگاه‌های موردنیاز خط تولید نایلون، اکسترودر یا گرانول ساز است. گرانول ساز یا اکسترودر یکی از بهترین دستگاه‌ها برای این کار است. اکسترودر با استفاده از سیلندر و ماردون و حرارت، مواد بازیافتی را به گرانول رشته‌ای تبدیل می‌کند که بعد از عبور از کاتر، گرانول رشته‌ای به شکل دانه شده گرانول تولید می‌شود. طی این فرایند تمام ناخالصی‌های مواد بازیافتی، توسط فیلتر دستگاه گرفته می‌شود.

اگر مطالعه کوچکی درباره راه‌اندازی کارخانه تولید پلاستیک یا نایلون کرده باشید؛ حتماً متوجه شده‌اید که گرانول سازها در بازار به سه شکل وجود دارند:

  • گرانول ساز یک‌مرحله‌ای
  • گرانول ساز دومرحله‌ای
  • گرانول ساز سه‌مرحله‌ای

باید اشاره کرد که در بین سه دستگاه فوق، دستگاه گرانول سه‌مرحله‌ای، کیفیت محصول بهتری داشته و انتخاب نوع دستگاه گرانول بستگی به درجه مواد بازیافتی و محصول نهایی دارد.

گرانول کله جکی3

۸) دستگاه میکسر (مخلوط‌کن)

میکسر دستگاهی است که در خط تولید گذاشته می‌شود و هدف از آن، مخلوط‌کردن مواد اولیه است. معمولاً شرکت‌های تولیدی برای اینکه محصول باکیفیت‌تری به دست آورند، تلاش می‌کنند با استفاده از دستگاه میکسر، افزودنی‌ها و کامپاندها را با مواد اولیه ترکیب کنند.

آشنایی با روند تولید نایلون و نایلکس

حال که با نام دستگاه‌ها و کاربرد آنها آشنا شدید؛ یکبار دیگر روند تولید نایلون و نایلکس را برای شما بازگو می‌کنیم. در ابتدا شما باید بسته به استراتژی خط تولید خود، ماده اولیه را انتخاب کنید. شما می‌توانید گرانول را از مواد اولیه پتروشیمی یا از مواد بازیافتی انتخاب کنید.

نکته مهم این است که برند معیار (زیر مجموعه پلاست لاله کاشان که وظیفه تولید و تأمین مواد اولیه و افزودنی را برای شرکت‌های مختلف دارد) یکی از معدود تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان مواد اولیه و افزودنی است که از لحاظ قیمت، تنوع محصول و کیفیت، حرف اول را در بازار می‌زند.

مواد اولیه در دستگاه اکسترودر، مخلوط و ذوب می‌شود، به سمت قالب می‌رود، سپس توسط هوا خنک شده و مواد ذوب شده به شکل بالن درمی‌آید. بالن به سمت بالا و غلتک‌های کشنده حرکت می‌کند و پس از عبور از غلتک‌های هرزگرد به جمع کن دستگاه رسیده و در آن به شکل رول درمی‌آید.

اغلب در کناره‌های جمع کن دستگاه و قبل از آنکه نایلون رول شود، دو تیغهٔ برش قرار گرفته است. این دو تیغه، کار برش لبه‌های نایلون را به عهده دارند. اگر یک تیغه کار برش را انجام دهد، نایلون یک طرفه باز خواهد بود؛ اما اگر تیغه‌ها دو طرف نایلون تولیدی را برش دهند، هر لایه برای خود جداگانه رول می‌شود که این نوع رول شدن تک لایه را «شیرینگ» می نامند.

فضای موردنیاز خط تولید نایلکس و نایلون

همان‌طور که اشاره شد، دستگاه تولید نایلون یک ماشین مرتفع و چندطبقه است، برای همین در راه اندازی خط تولید نایلون نیاز به مکانی است که دارای سقف بلند باشد؛ حداقل این ارتفاع ۴ متر بوده و می‌تواند بسته به نوع دستگاه، تا ۲۰ متر ارتفاع نیاز داشته باشد. در مورد مساحت کارخانه نیز به طور معمول شما حداقل نیاز به یک سوله با متراژ ۱۰۰ مترمربع دارید. توجه داشته باشید که میزان مساحت و ارتفاع فضا درکل بستگی به عرض دستگاه تولید دارد.

مجوز برای راه‌اندازی تولید نایلون و نایلکس

برای احداث یک شرکت و یا کارگاه تولید نایلون باید طرح توجیهی شما دقیق باشد و مقدار سرمایه‌گذاری و پارامترهایی مثل متراژ، میزان برق موردنیاز دستگاه‌ها، مواد اولیه، میزان تولید، میزان ضایعات و نوع محصول نیز محاسبه شوند. واحد «مشاوره و کارآفرینی صنعتی» که یکی از زیرمجموعه‌های پلاست لاله کاشان است، می‌تواند در این زمینه مشاوره‌های فنی و دقیقی به شما ارائه کند که برآمده از ۲۷ سال تجربه صفر تا صد تولید نایلون (مواد اولیه، ساخت ماشین‌آلات و تولید نایلون) است.

سرمایه اولیه برای تولید نایلون

بسیاری از سایت‌ها مبالغی را به‌عنوان سرمایه اولیه راه اندازی خط تولید نایلون بیان کرده‌اند. حتی اگر فرض کنیم آن اعداد نزدیک به واقعیت باشند، به همان میزان از واقعیت دور هستند! باید اذعان کرد باتوجه‌به تغییر نرخ ارز، قیمت مواد اولیه و تورم، نمی‌توان بیان کرد که یک شرکت نیازمند چه مقدار سرمایه اولیه است؛ برای همین ما به‌جای بیان اعداد تقریبی و نادرست، شما را به مشورت رایگان با مدیران PLK دعوت می‌کنیم تا خط تولیدی متناسب با سرمایه شما انتخاب شود.

سود و ضرر احداث یک شرکت تولید نایلون و نایلکس

آیا تولید نایلون سود دارد؟ هرچند ما در این مقاله تلاش کردیم تا از بیان احتمال‌ها خودداری کنیم، اما به‌جرئت بیان می‌کنیم که تولید نایلون یک فعالیت سودآور در کشور است. دلیل آن هم بازار مصرف زیاد و استفاده مجدد از مواد بازیافتی و عدم هدررفت مواد اولیه در تولید نایلون است.

در این فعالیت شما چیزی به نام ضایعات غیرقابل‌تولید نداشته و حتی می‌توانید از ضایعات در ترکیب مواد اولیه استفاده کنید. ضمن آنکه کشور ایران حدود ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و این جمعیت در کمترین فعالیت روزانه به یک عدد نایلون نیاز دارند. خوشبختانه درایران شرکت‌های تولیدی، صنعتی زیادی وجود دارند که در چرخه تولیدات خود از نایلون استفاده می‌کنند. دامنه استفاده از نایلکس و نایلون در ایران بسیار زیاد است و شما به‌راحتی می‌توانید مشتری پیدا کرده، سفارش بگیرید و محصول خود را در بازار عرضه کنید.

اما حتی در این فعالیت نیز اگر دستگاه مناسب انتخاب نکنید و راهکار اشتباهی برای تولید در نظر بگیرید حتماً دچار ضرر می‌شوید. مشکلات تولید نایلون زیاد است و شما در این راه نیاز به یک مشاور قوی در کنار خود دارید.

اطلاعات تکمیلی درباره سرمایه‌ گذاری در صنعت نایلون

برای سرمایه ‌گذاری در صنعت نایلون، اطلاعات زیر به شکل قابل‌توجهی، برای اتخاذ تصمیم‌گیری درست به شما کمک خواهد کرد. نایلون در زمینه‌های مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرد که از قرار زیر است:

  • مصارف عمومی

این نوع نایلون‌ها که بیشتر شامل نایلون و نایلکس‌های دسته‌دار و فریزری هستند، بازار مصرف بسیار خوبی دارند. ماشین‌آلات موردنیاز در این محصول، شامل یک دستگاه تولید نایلون، دوخت و برش نایلون، پانچ و کمپرسور باد است و نیاز به فضای حداقل ۱۰۰ مترمربع با ارتفاع ۴ متر را دارد. فعالیت در این زمینه سوددهی خوبی دارد، از لحاظ فروش محصول تولیدی مشکلی وجود ندارد و به‌راحتی می‌توان محصول را به بازار عرضه کرد. در تمام شهرها می‌توان این نوع سرمایه‌گذاری را انجام داد.

نایلون دسته دار
  • مصارف صنعتی

این نوع نایلون‌ها که بیشتر برای صنایع بسته‌بندی و شیرینگ مورداستفاده قرار می‌گیرند، بازار مصرف بسیار بالایی دارند و سرمایه‌گذاری در آن سوددهی خیلی بالاتری نسبت به سایر نایلون‌ها دارد و از لحاظ فروش محصول تولیدی، باید بازاریابی خوبی صورت گیرد. سرمایه‌گذاری باید در منطقه‌ای صورت گیرد که شرکت‌های صنعتی متعددی وجود داشته باشند. ماشین‌آلات موردنیاز در این محصول، دستگاه تولید نایلون، دوخت و برش نایلون و کمپرسور باد است و نیاز به فضای حداقل ۲۰۰ مترمربع با ارتفاع ۵ متر را دارد.

  • مصارف کشاورزی

این محصول بیشتر در بخش کشاورزی، گلخانه و… کاربرد داشته و بازار مصرف خوبی دارد. این نوع سرمایه‌گذاری باید در مکان‌هایی صورت گیرد که زمین‌های کشاورزی و گلخانه‌های زیادی در اطراف آن باشد و از لحاظ سرمایه‌گذاری، سوددهی قابل‌توجهی دارد. ماشین‌آلات موردنیاز در این محصول شامل دستگاه تولید نایلون و کمپرسور باد است و به فضای حداقل ۱۰۰ مترمربع با ارتفاع ۵ متر نیاز دارد.

کاربرد نایلون در کشاورزی
  • مصارف تبلیغاتی و فروشگاهی

این محصول بیشتر در بخش تبلیغات فروشگاه‌های کوچک و بزرگ کاربرد داشته و بازار مصرف خوبی دارد. این نوع سرمایه‌گذاری را می‌توان در اکثر شهرها انجام داد که از سود خوبی برخوردارند. ماشین‌آلات موردنیاز در این نوع محصول شامل دستگاه تولید نایلون، چاپ نایلون، دوخت و برش نایلون، جرقه‌گیر نایلون، پانچ و کمپرسور باد هستند فضای موردنیاز برای این کار باید حداقل ۲۰۰ مترمربع با ارتفاع ۴ متر به بالا باشد.

حالا باتوجه‌به اطلاعات بالا و نوع مصرف نایلون تولیدی و موقعیت مکانی خود می‌توانید تصمیم درستی برای واردشدن و سرمایه‌گذاری در این کار بگیرید.

در PLK بخشی به‌عنوان مشاوره و کارآفرینی وجود دارد که شما می‌توانید به‌راحتی در مورد سرمایه‌گذاری خود مشاوره و راهنمایی دریافت کنید. در نظر داشته باشید که این کار پایه و اساس سرمایه‌گذاری و سوددهی شما را تضمین خواهد کرد.

سؤالات متداول

تفاوت نایلون و نایلکس چیست؟

 این یک سؤال عمومی است که بسیاری قبل از راه اندازی خط تولید نایلون از ما می‌پرسند. در پاسخ به این سؤال باید گفت هرچند نایلون و نایلکس در واقع دو محصول متفاوت است که در تولید هر دو از پلی‌اتیلن استفاده می‌شود، اما در خط تولید نایلون از مواد پلی‌اتیلن سبک و در تولید نایلکس از مواد پلی‌اتیلن سنگین استفاده می‌شود. به بیان دیگر نایلون، بسیار شفاف، شیشه‌ای و نرم بوده درحالی‌که نایلکس شفافیت نداشته و خشک است.

آیا دستگاه‌های تولید نایلون و نایلکس با هم فرق دارند؟ 

در روند تولید نایلون یا نایلکس، چه شما بخواهید نایلکس و یا نایلون تولید کنید شکل ظاهری ماشین‌آلات و فرایند تولید آن تا حدودی شباهت زیادی با یکدیگر دارند، اما از لحاظ فنی، ساختار و فرایند ذوب و پخت مواد با یکدیگر فرق می‌کنند.

چه مقدار طول می‌کشد تا سرمایه‌گذاری اولیه به سوددهی برسد؟

اگر در سرمایه‌گذاری و خرید ماشین‌آلات مشاوره و راهنمایی درستی دریافت کرده باشید، از همان روزهای اول سرمایه‌گذاری، سوددهی شما شروع می‌شود. در غیر این صورت و عدم آشنایی و راهنمایی کامل، سرمایه‌گذاری شما به بازدهی لازم نرسیده و حتی به ضرر منتهی خواهد شد.

 کاملاً به خودتان، نگرش و مشاوره‌تان بستگی دارد. یک‌بار دیگر تأکید می‌کنیم حتی اگر نمی‌خواهید از ماشین‌آلات اندیکا استفاده کنید، از مشاوره گروه PLK بهره بگیرید.

اشتراک گذاری:

تلگرام
واتس‌آپ
ایمیل

مطالب مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی‌ها