My Cart

معیار، رضایت شماست

My Cart

گروه صنعتی
طرح توجیهی تولید نایلون و نایلکس

دانلود طرح توجیهی تولید نایلون و نایلکس

فهرست مطالب

طرح توجیهی تولید نایلون و نایلکس یک طرح اقتصادی – فنی با توجیه مالی مناسب است که می‌تواند علاوه بر سوددهی بالا و کارآفرینی، آینده جذابی را نیز برای علاقمندان رقم بزند. در این مقاله قصد داریم درباره تمام جزئیات مربوط به طرح توجیهی تولید نایلون و نایلکس صحبت کنیم و موارد متعددی نظیر قیمت دستگاه‌های نایلون، تجهیزات و سرمایه مورد نیاز برای راه‌اندازی کارگاه تولید نایلون و… را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

اهمیت اقتصادی تولید نایلون و نایلکس

تولید نایلون و نایلکس در ایران را شاید به جرات بتوان یکی از قدرتمندترین حوزه‌های صنعتی قلمداد کرد. این صنعت به‌طور مستقیم و غیرمستقیم برای تعداد زیادی از افراد در بخش‌های تولید، بسته‌بندی، فروش و توزیع ایجاد اشتغال کرده است. علاوه‌براین‌که صنایع وابسته به تولید نایلون و نایلکس مانند تولید مواد اولیه، چاپ و بسته‌بندی نیز به نوبه خود زمینه اشتغال‌زایی بالایی ایجاد می‌کنند.

تولید نایلون به‌دلیل پتانسیل ارزآوری آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.بخشی از تولیدات این صنعت به کشورهای همسایه و سایر کشورها صادر می‌شود و در داخل کشور نیز با کاهش وابستگی به واردات، باعث صرفه‌جویی ارزی می‌شود.

و در نهایت،هزینه نسبتا پایین تولید نایلون و نایلکس، نسبت به سایر مواد بسته‌بندی، موجب می‌شود که تهیه طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس برای ورود به این عرصه ضرورت پیدا کند.

دستگاه تولید نایلون

چرا باید روی صنعت تولید نایلون/پلاستیک سرمایه‌گذاری کنیم؟

سرمایه‌گذاری در صنعت تولید نایلون و پلاستیک، با وجود چالش‌های زیست محیطی آن از ضرورت و جذابیت‌های خاصی برخوردار است. یکی از این جذابیت‌ها، نیاز همیشگی بازار به محصولات پلاستیکی است که در صنایع مختلف از بسته‌بندی تا ساخت‌وساز کاربرد وسیعی دارند و تقاضا برای آن‌ها به‌طور مداوم در حال افزایش است. علاوه ‌براین، یافتن جایگزین مناسب و مقرون ‌به‌ صرفه برای بسیاری از محصولات پلاستیکی به‌سادگی امکان‌پذیر نیست.

انواع نایلون و نایلکس

در یک کارگاه تولید نایلون، انواع مختلفی از نایلون‌ها طراحی و تولید می‌شوند که عمدتا شامل موارد زیر هستند:

نایلون‌های عریض

این نایلون‌ها در پهنا و ابعاد بزرگ تولید می‌شوند و به نایلون کشاورزی و نایلون گلخانه هم معروفند. همان‌طور که از نام این نایلون‌ها پیدا است، کاربردهای زیادی در بخش کشاورزی و همچنین در صنایع ساخت‌وساز دارند و برای کشت مالچ، مسقف کردن محل پرورش قارچ، پوشش سقف گلخانه‌ها، عایق‌کاری سقف، عایق کف استخر و تشکیل فوندانسیون ساختمان استفاده می‌شوند.

نایلون های عریض

نایلون‌های حباب‌دار

راه اندازی خط تولید نایلون حباب‌دار یکی از عملیات پیچیده‌تر برای اغلب تولیدکنندگان صنایع تولید نایلون و نایلکس است. این نایلون‌ها دارای سطوح حباب‌دار یا بالشتک‌های پرشده از هوا هستند که به‌عنوان عایق و ضربه‌گیر کالاهای حساس استفاده می‌شوند و در ابعاد مختلف به‌صورت رول، شیت، پاکت و سه‌بعدی تولید و به بازار عرضه می‌شوند.

نایلون حبابدار

نایلون‌های استرچ

این نایلون‌ها دارای قابلیت منحصربه‌فرد کشسانی هستند که وجه تمایز آن‌ها از سایر همتایان خود در کاربردهای خانگی و صنعتی است. طبق مستندات طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس، نایلون‌های استرچ به 2 مدل عمده استرچ غذایی و استرچ پالت‌بند تقسیم می‌شوند.

نایلون استرچ

نایلون‌های شیرینگ

این نایلون‌ها از ویژگی خاصی برخوردارند و آن هم این است که در برابر گرما حالت جمع‌شوندگی پیدا می‌کنند. این نوع نایلون نسبت به حرارت و افزایش دما حساس است و در برابر درجه حرارت بین 160 تا 220 درجه تغییر حالت می‌دهد و به اصطلاح جمع می‌شود. از نایلون‌های شیرینگ برای وکیوم کالاها استفاده می‌شود.

نایلون شیرینگ

نایلون‌های پشت چسب‌دار

این نایلون‌ها با خاصیت چسبندگی آسان، برای محافظت از سطوح کالاهای حساس در برابر خش و ضربه استفاده می‌شوند و در صنایع تولید تلفن همراه، تلویزیون، لوازم الکترونیکی و کابینت‌سازی کاربرد دارند.

نایلون و نایلکس ساده

این نایلون‌ها با کیفیت بالا و برای حمل کالاهای فروشگاهی تولید و استفاده می‌شوند. احتمالا با نایلون‌های دسته موزی، دسته رکابی و امثال آن‌ها آشنایی دارید. این نایلون‌ها قابلیت چاپ‌ بر روی سطح خود نیز دارند.

نایلون‌های بسته‌بندی

از این نایلون‌ها برای بسته‌بندی محصولاتی مانند شیر، دوغ، پوشک، دستمال مرطوب، دستمال کاغذی و … استفاده می‌شود و یکی از پرکاربردترین محصولات نایلونی به شمار می‌روند.

کاربردها و و موارد مصرف نایلون و نایلکس

نایلون‌ها کاربردها و مصارف گوناگونی دارند که حتما بایستی در هر طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس نیز درباره آن‌ها صحبت شود. در ادامه اختصاراً  انواع کاربردهای نایلون و نایلکس در حوزه‌های مختلف را بررسی می‌کنیم:

کاربردهای نایلون در صنایع غذایی

نایلون‌ها در صنایع غذایی موارد استفاده فراوانی دارند. برای مثال در طرح توجیهی تولید نایلون و نایلکس ذکر شده است که از نایلون‌ها برای موارد زیر در صنایع غذایی استفاده می‌شود:

  • بسته‌بندی لبنیات از قبیل شیر یا دوغ
  • بسته‌بندی مرغ و ماهی
  • بسته‌بندی نان
  • بسته‌بندی خیاری با ضخامت بالا برای حمل و بسته‌بندی محصولات سنگین مانند صیفی‌جات، حبوبات، خشکبار، قند، شکر و قارچ و…

کاربردهای نایلون در صنایع آرایشی بهداشتی و دارویی

در صنایع آرایشی – بهداشتی و دارویی از نایلون و نایلکس در کاربردهای زیر استفاده می‌شود:

  • ساشه نایلونی برای بسته‌بندی و محافظت داروهای خشک، پودرها و مکمل‌ها
  • پاکت نایلونی برای حمل و نقل لوازم آرایشی و دارویی
  • شیرینگ پی‌وی‌سی برای دور در انواع قوطی‌های قرص، شربت، کپسول، شامپوها و وکیوم کردن لوازم آرایشی
  • بسته‌بندی دستمال کاغذی
  • بسته‌بندی پوشک و …

کاربردهای نایلون در صنایع کشاورزی و گلخانه

طبق گزارشات طبقه بندی شده در انواع مختلف طرح توجیهی تولید نایلون و نایلکس، از این محصولات در موارد زیر برای صنایع کشاورزی و گلخانه‌ای استفاده می‌شود:

  • پوشاندن سقف اسکلت فلزی گلخانه‌ها و ایجاد محیط مناسب برای رشد انواع گل و گیاه
  • نایلون مالچ برای کشت دیم و صرفه‌جویی در مصرف آب
  • نایلون ضدعفونی خاک و محافظت آن در برابر عوامل بیماری‌زا، میکروارگانیسم‌ها و سایر آفات
  • سالن‌های پرورش قارچ

کاربردهای نایلون در صنایع دامداری

از نایلون در صنایع دامداری برای موارد زیر استفاده می‌شود:

  • سیلوهای پلاستیکی برای نگهداری انواع علوفه و خوراک دام
  • جداسازی و تفکیک فضاهای محل نگهداری دام‌ها و…

کاربردهای نایلون در صنایع ساختمان‌

کاربردهای نایلون در صنایع ساخت‌وساز شامل موارد زیر می‌شود:

  • نایلون فوندانسیون برای بسترسازی ساختمان‌های نیمه‌کاره و جلوگیری از نشت سیمان و آب در هنگام بنایی
  • نایلون ساختمانی برای پوشش‌دهی نمای ساختمان و به‌عنوان اتاقک نگهبانی
  • نایلون عایق برای عایق‌کاری حرارتی و ایجاد پوشش مناسب برای سقف، کف، درها و پنجره‌ها و…

تجهیزات و سرمایه موردنیاز راه‌اندازی خط تولید نایلون و نایلکس

یکی از بندهای مهم در  طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس، بررسی تجهیزات موردنیاز و سرمایه لازم برای تولید نایلون است. ما سعی داریم در این بخش به این مورد نیز بپردازیم.

فرایندهای تولید نایلون و نایلکس

در ابتدا توضیح مختصری درباره فرایند تولید نایلون خواهیم داشت. مراحل این فرایند به شرح زیر است:

  1. در ابتدا مواد گرانول و پتروشیمی را مطابق با فرمول ترکیب متناسب با نوع نایلون تولیدی، داخل ورودی قیف‌مانند دستگاه تزریق پلاستیک می‌ریزیم.
  2. مواد در داخل یک سیلندر افقی به وسیله یک ماردون  به سمت جلو حرکت می‌کنند.
  3. مواد در مواجهه با حرارت بالا ذوب و ترکیب می‌شوند و با رسیدن به ابتدای سیلندر ، به قسمت قالب‌ریزی تحویل داده می‌شوند.
  4. در این مرحله هر مدل نایلون در قالب‌های مخصوص خودش فرم‌دهی می‌شود.
  5. نایلون‌ها به وسیله کمپرسور باد به بالن تبدیل شده که عرض نایلون با شدت بادی که به طرف آن وزیده می‌شود، نسبت مستقیمی دارد، و با افزایش یا کاهش باد عرض تغییر می‌کند.
  6. سپس بالن توسط دو غلتک اتو شده  و به وسیله غلطک های جمع کننده به رول نایلون تبدیل می‌شوند.
  7. رول های نایلون تولیدی توسط دستگاه دوخت و برش در سایز های مورد نیاز دوخت شده و برش می‌خورند.
  8. نایلون های دوخت و برش شده توسط دستگاه پانچ به نایلون دسته دار تبدیل می‌شوند.
  9. محصول بسته‌بندی و پلمپ و به‌سوی بازار هدف ارسال می‌شود.

تجهیزات موردنیاز برای تولید نایلون و نایلکس

تجهیزات موردنیاز برای تولید نایلکس و نایلون نیز بخشی از مواردی است که بایستی در طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس درباره آن صحبت شود. این تجهیزات به شرح زیر است:

البته بسته به نوع محصولی که قرار است طبق طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس تولید شود، می‌توانید دستگاه‌هایی با سایزهای متفاوت را خریداری کنید. دستگاه‌های تولید نایلون از عرض ۵۰ سانتی‌متر با ارتفاع ۳ متر برجک تا عرض ۸ متر با ارتفاع ۲۵ متر برجک وجود دارند. برخی از مهم‌ترین این دستگاه‌ها عبارتند از:

  • دستگاه تک لایه که فقط یک لایه حباب تشکیل می‌دهد و نایلون ساخته می‌شود که همان تکنولوژی قدیمی است. یکی از سوالات و مشکلات تولید نایلون با این دستگاه این است که چرا نمی‌توان به آن کربنات زیادی اضافه کرد و نایلون‌های مختلف مانند نایلون زباله را به تولید انبوه رساند؟
  • دستگاه ABA یکی دیگر از دستگاه‌های تولید نایلون با ۲ سیلندرماردون است که نایلون‌های ۳لایه تولید می‌کند.
  • ABC برای ساخت نایلون ۵ لایه استفاده می‌شود و دارای۳ سیلندر ماردون است.
  • جمع کن back to back دستگاهی است که در آن دو تیغه نایلون را از روی خط اتو شده می‌برند و همزمان هردو رول پیچیده می‌شوند.
  • واندر یک جمع‌کن اتومات است که برای جمع کردن طاقه و برش آن استفاده می‌شود.
  • تیشن یکی از دستگاه‌های تولید نایلون‌های ضخیم است که حتی از منزل هم می‌شود سرعت آن را تنظیم کرد.
  • دوزینگ برای تولید نایلون‌های کشاورزی و گلخانه‌ای استفاده می‌شود.
  • دستگاه مینی برای تولید نایلون فریزر و دسته‌دار فروشگاهی نازک کاربرد دارد که با آن معمولا نایلون‌های فریزر ۱۰۰۰ برگی تولید می‌شود.
دستگاه های تولید نایلون

فضای موردنیاز برای تولید نایلون و نایلکس

مطابق با دستورالعمل‌های طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس، برای تولید این محصولات می‌توانید از یک سوله با ابعاد 200 متر مربع و ارتفاع 5 متر شروع کنید. مبلغ حدودی در مجتمع‌های صنعتی حومه تهران برای اجاره این فضا در حدود 200 تا 500 میلیون تومان رهن و 20 میلیون تومان اجاره ماهانه است که هرچقدر از تهران دورتر شوید مبلغ اجاره کمتر می‌شود و بسته به اینکه می‌خواهید در کدام شهر طرحتان را اجرا کنید، متفاوت خواهد بود.

نیروی انسانی موردنیاز برای تولید نایلون و نایلکس

یکی دیگر از محورهای مهم که باید در طرح توجیهی تولید نایلون و نایلکس درباره آن توضیحاتی داده شود، تعداد نیروی انسانی مورد نیاز برای تولید نایلون و نایلکس است. تعداد نیروی انسانی مورد نیاز به عوامل متعددی از جمله مقیاس تولید، نوع تجهیرات، فرایند تولید و ساعات کاری کارگاه یا خط تولید بستگی دارد اما به‌طورکلی، یک کارگاه کوچک معموالا به ۱۰ تا 15 نفر نیروی انسانی نیاز دارد و واحدهای تولیدی بزرگ‌تر بسته به نیازشان ممکن است به ده‌ها نفر نیروی کار نیاز داشته باشد. برای تعیین دقیق‌تر این موضوع لازم است بعد از نوشتن طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس مطابق با پتانسیل و نیازها و امکانات خود و با توجه به جزئیات خاص کارخانه، مشاوره‌های لازم در این خصوص انجام شود.

در این زمینه می‌توانید با کارشناسان مجرب و متخصص PLKبه صورت رایگان مشاوره نمایید.

نیروی انسانی مورد نیاز

طرح توجیهی تولید نایلون و نایلکس؛ چالش و راهکارها

طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس با تمام مزایا و محاسن با چالش‌هایی نیز مواجه است که لازم است با ارائه راهکارهای هوشمندانه این چالش‌ها به فرصت تبدیل شوند. چالش‌های طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس به 2 نوع سیستماتیک و غیرسیستماتیک تقسیم می‌شوند.

  • چالش‌های سیستماتیک، غیرقابل پیش‌بینی هستند اما نمی‌توان آن‌ها را از طرح توجیهی حذف کرد. از این جمله می‌توان به نرخ تورم، سیاست‌های اقتصادی و ریسک نرخ بهره‌ای که در نوشتن طرح توجیهی به آن توجه شده است، اشاره نمود. شما نمی‌توانید این ریسک‌ها را حذف کنید اما باید در طرح توجیهی به آن‌ها توجه داشته باشید.
  • چالش‌های غیرسیستماتیک در درون واحد عملیاتی رخ می‌دهند و از آن جمله می‌توان به وقوع حریق یا آسیب‌های شدید کارگران خط تولید اشاره کرد. برای مقابله با این موضوع باید در طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس خود، یک واحد مدیریت HSE نیز برای واحد تولیدی در نظر بگیرید.

طرح مالی در تولید نایلون و نایلکس

در  طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس به توجیه اقتصادی و فنی طرح نیز باید پرداخته شود و موارد زیر در آن لحاظ گردد.

سرمایه‌گذاری اولیه

اگرچه با توجه به نوسانات ارزی، شرایط اقتصادی کشورمان از ثبات کافی برخوردار نیست اما در مهر ماه 1403 می‌توانید برای اطلاع حدودی از قیمت دستگاه  های حوزه نایلون و نایلکس به جدول زیر توجه کنید:

نام دستگاهقیمت حدودی
پمپ باد اسکرو و معمولی برای 1 تا ۳ خط تولیدقیمت حدودی 100 میلیون تومان
دستگاه میکسراز 50 تا 400 میلیون تومان
دستگاه تولید سه لایه عرض 80از 1.300 تا 3 میلیارد تومان
دستگاه تک لایه عرض 80از 600 میلیون تا 1.300 میلیارد تومان
دستگاه چاپ 4 رنگ فلکسو عرض 80از 400 میلیون تا 1.5 میلیارد تومان
دستگاه دوخت و برش 2 طبقهاز 600 تا 1.800 میلیارد تومان
دستگاه پانچاز 50 تا 120 میلیون تومان
باسکول با دقت ۱۰ گرم که تا وزن 70 الی 75 کیلوگرم را جوابگو باشدحدودی 2 میلیون و 500 هزار تومان
دستگاه چاپ فلکسو ۶ رنگ

درآمد پیش‌بینی‌شده

سود تولید نایلون و نایلکس نیز  باید در طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس هر کارخانه، برآورد ‌شود. میزان این سود به مواردی نظیر تولید ماهانه، قیمت مواد اولیه خریداری شده، هزینه‌های جاری، قیمت فروش کالا و… بستگی دارد. فرمولی که با آن می‌توانید سود کارگاه تولید نایلون خود را برآورد کنید به شرح زیر است:

 (مجموع کل هزینه‌های یک ماه تقسیم بر تولید کل همان ماه)+ بهای تمام شده ترکیب مواد نایلکس= بهای تمام شده یک کیلو نایلکس

با توجه به قیمت میانگین فروش، سود خالص از تولید این محصول مشخص می‌شود.

نرخ بازده

تعیین دقیق نرخ بازده ماهانه خط تولید نایلون و نایلکس در ایران، به عوامل متعددی بستگی دارد و عدد دقیقی برای آن نمی‌توان ارائه کرد. عواملی که بر میزان تولید ماهانه این خطوط تأثیر می‌گذارند، عبارتند از:

  • ظرفیت اسمی دستگاه
  • تعداد شیفت کاری
  • توقف‌های برنامه‌ریزی‌شده و اضطراری
  • نوع محصول
  • کیفیت مواد اولیه
  • نیاز بازار

به‌دلیل نوسانات نرخ ارز، قیمت مواد اولیه و سایر عوامل، نرخ بازده تولید نایلکس به‌صورت روزانه در حال تغییر است اما شما می‌توانید ماهانه بین ۱۵ تا ۱۸ تن نایلکس شفاف، رنگی یا شیری تولید کنید.

مطالعات امکان‌سنجی طرح توجیهی تولید نایلون و نایلکس

مطالعات امکان‌سنجی که طرح توجیهی تولید نایلون و نایلکس باید به آن نیز بپردازد، به بررسی و قابلیت اجرای یک پروژه می‌پردازند. امکان‌سنجی را می‌توان با چندین تحلیل متفاوت انجام داد که شامل موارد زیر است:

تحلیل  swot

تحلیل  swotنوعی تحلیل برای برنامه‌ریزی هدفمند کسب‌وکارها است که حروف آن از اولین حروف کلمات انگلیسی زیر برداشت شده‌اند:

  • نقاط قوت (Strength): خصوصیات مثبت و قدرتمند یک برند یا کسب‌وکار که باعث بهبود رشد و فروش می‌شوند
  • نقاط ضعف (Weakness): خصوصیات منفی و ضعیف یک برند یا کسب‌وکار که باعث افت عملکرد و فروش می‌شوند
  • فرصت‌ها (Opportunities) : فاکتورهای خارج از برنامه سازمان که کسب‌وکار می‌تواند با کمک آن‌ها به رشد بیشتر برسد
  • تهدیدها (Threats): فاکتورهای پیش‌بینی‌نشده که می‌تواند باعث افت عملکرد یا شکست پروژه شود

شما با کمک تحلیل SWOT می‌توانید یک پلن جامع استراتژیک در طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس خود بنویسید که بعداً برای تیم بازاریابی‌تان یک نقشه راه اولیه باشد.

تحلیل PESTEL

برای تحلیل طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس لازم است که با زوایای محتلف محیط کسب‌وکار آشنا باشید و از همان طریق بتوانید به آنالیز بپردازید. در تحلیل پستل لازم است روی جوانب زیر متمرکز شوید:

  • سیاسی  POLITICAL: موضوعات و قواعدی که توسط فرمانداری‌ها، اداره‌ها و ارکان مختلف حکومت‌ برای کسب‌وکار گرفته می‌شود و می‌تواند کسب‌وکار شما را دچار تنش کند.
  • اقتصادی  ECONOMIC: عوامل اقتصادی نیز فاکتور مهمی در تحلیل طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس هستند. مثلاً شما لازم است آمار شرایط اقتصادی تولید و فروش نایلون در منطقه جغرافیایی کسب‌وکارتان را بدانید و درباره نیروی انسانی محلی موردنیاز برای پست‌های مختلف در کارخانه تحقیق کنید. همچنین، نرخ تورم، بهره بانکی و بانک‌هایی که می‌توانند وام‌های کلان به شما بدهند نیز باید مدنظر قرا بگیرد.
  • اجتماعی  SOCIAL: در طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس باید به پذیرش، تقاضای بازار و شرایط کلی جامعه هم توجه کنید. برای مثال، مردم در حال حاضر بیشتر از کدام نوع نایلون استفاده می‌کنند؟
  • تکنولوژی TECHNOLOGY: در بخش تکنولوژی لازم است به موضوعاتی مانند وجود اینترنت پرسرعت، قانون حمایت از مالکیت معنوی یا استفاده از جدیدترین متدهای روز دنیا در حوزه نایلون و نایلکس دقت شود.
  • عوامل زیست‌محیطی Environmental Factors: از مهم‌ترین موارد در طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس، درنظرگرفتن عوامل زیست‌محیطی است که باید قبل از استارت مرحله ساخت‌وساز، ابتدا مجوزهای زیست‌محیطی از سازمان حفاظت محیط زیست کسب و اجازه احداث واحد تولید نایلون در آن محدوده گرفته شود.
  • عوامل قانونی Legal Factors: هر کارگاه یا کارخانه تولید نایلون و نایلکس باید برای واحد خدماتی خود استانداردهای ایمنی و حفاظت کار، استاندارد تولید نایلون و قانون کار و بیمه را در نظر بگیرد.

نقطه سربه‌سر

تحلیل نقطه سربه‌سر یا Break Even Point که با BEP  نمایش داده می‌شود ابزاری، قدرتمند در دنیای کسب‌وکار است که به شما کمک می‌کند تا بفهمید چه میزان فروش نیاز دارید تا هزینه‌هایتان را پوشش دهید و به نقطه سوددهی برسید. به عبارت ساده‌تر، نقطه سر به سر نقطه‌ای است که در آن درآمد کل برابر با هزینه‌های کل می‌شود و کسب‌وکار نه سود می‌کند و نه زیان! فرمول نقطه سربه‌سر به‌صورت زیر محاسبه می‌شود:

FC/(P-VC) = نقطه سربه‌سر

در این فرمول: 

  • FC = هزینه‌های ثابت
  • P=  هزینه فروش (قیمت)
  • VC = مقدار هزینه متغیری که کارخانه باید آن را در یک بازه زمانی بپردازد

تحلیل نقطه سربه‌سر به دلایل زیر مهم است:

  • می‌توانید تصمیمات بهتری در مورد میزان تولید بگیرید و از تولید بیش از حد یا کمتر از حد مورد نیاز اجتناب کنید.
  • به شما کمک می‌کند تا قیمت محصولات یا خدمات خود را به گونه‌ای تعیین کنید که هم هزینه‌ها را پوشش دهد و هم سودآوری را تضمین کند.
  • قبل از شروع یک پروژه جدید، می‌توانید با تحلیل نقطه سر به سر، امکان‌سنجی اقتصادی آن را بررسی کنید.
  • با شناسایی نقطه سر به سر، می‌توانید ریسک‌های مرتبط با کسب‌وکار نایلون و نایلکس را بهتر مدیریت کنید.

تحلیل بازار و رقابت در صنعت تولید نایلون و نایلکس

بازار نایلون در ایران یک بازار پرسود و پررونق است که در حوزه‌های مختلف از جمله خودروسازی، کشاورزی، ساخت‌وساز، بخش فروشگاه و منسوجات کاربرد دارد. افزایش تقاضای مصرف‌کنندگان در سال‌های اخیر برای خرید محصولات بسته‌بندی‌شده نیز یکی دیگر از دلایل پرفروش بودن این محصول در سطح جامعه است. همچنین، تولید نایلون در ایران تحت تاثیر وجود مواد اولیه و شرایط صنایع پتروشیمی داخلی است که با توجه به گستردگی این حوزه، پتانسیل رشد قابل توجهی برای تولید نایلون و نایلکس در ایران وجود دارد. در مجموع، چشم‌انداز آینده بازار نایلون نسبتا روشن و خوش‌بینانه به نظر می‌رسد و همسو با بازارهای جهانی به سمت بهبود و پیشرفت گام برمی‌دارد.

اندیکا؛ مشاور شما در راه اندازی و تولید نایلون و نایلکس

برای نوشتن فایل قابل دانلود طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس نیاز به حضور مشاوران متخصص در این حوزه دارید. شما می‌توانید با تماس با گروه صنعتی اندیکا در تمام زمینه‌های تولید نایلون و نایلکس، از سرمایه‌گذاری اولیه تا راه‌اندازی خط تولید، مشاوره دریافت کنید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم درباره تمام جزئیات طرح توجیهی تولید نایلون و نایکس صحبت کنیم و به مواردی اشاره داتیم که شما باید برای شروع کار به آنها اشراف داشته باشید. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با گروه صنعتی اندیکا تماس بگیرید.

سوالات متداول

  • چه ماشین‌آلاتی برای تولید نایلون و نایلکس نیاز است؟ برای تولید نایلون و نایلکس به میکسر یا همزن مواد، پمپ باد، دستگاه تولید، دستگاه چاپ، دستگاه دوخت و برش، دستگاه پانچ، دردوز و باسکول نیاز است.
  • آیا تولید نایلون و نایلکس سودآور است؟ بله. به‌علت تقاضای روزافزون جامعه و کاربردهای متفاوتی که نایلون و نایلکس در صنایع گوناگون دارد، این صنعت یک حوزه سودآور محسوب می‌شود.
  • چه تعداد نیروی انسانی برای تولید نایلون و نایلکس مورد نیاز است؟ بسته به میزان تولید، از 10 تا ده‌ها پرسنل برای تولید نایلون و نایلکس لازم است.
  • آبا می‌توانید جدولی از قیمت دستگاه های حوزه نایلون و نایلکس ارائه دهید؟ بله. قیمت‌ دستگاه های حوزه نایلون و نایلکس به صورت حدودی در جدول زیر نوشته شده است:
نام دستگاهقیمت حدودی
پمپ باد اسکرو و معمولی برای 1 تا ۳ خط تولیدقیمت حدودی 100 میلیون تومان
دستگاه میکسراز 50 تا 400 میلیون تومان
دستگاه تولید سه لایه عرض 80از 1.300 تا 3 میلیارد تومان
دستگاه تک لایه عرض 80از 600 میلیون تا 1.300 میلیارد تومان
دستگاه چاپ 4 رنگ فلکسو عرض 80از 400 میلیون تا 1.5 میلیارد تومان
دستگاه دوخت و برش 2 طبقهاز 600 تا 1.800 میلیارد تومان
دستگاه پانچاز 50 تا 120 میلیون تومان
باسکول با دقت ۱۰ گرم که تا وزن 70 الی 75 کیلوگرم را جوابگو باشدحدودی 2 میلیون و 500 هزار تومان

اشتراک گذاری:

تلگرام
واتس‌اپ
ایمیل

مطالب مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی‌ها